Orbán nem érti, miért tartják melegellenesnek a törvényt, hiszen csak a 18 éven aluliakra vonatkozik

Megosztás

Szokás szerint megtartotta péntek reggeli rádióinterjúját a Kossuth Rádióban a magyar miniszterelnök. Elsőként a járványról és az oltásról beszélt a kormányfő, aki szerint “az oltások felvételében van egy másfél-két hónapnyi előnyünk az Európai Unióban, mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk” – idézi szavait az Index.

“Mindenki megkönnyebbült, én vagyok az egyetlen kivétel – hiszen még mindig van több mint hárommillió ember, aki nem oltatta be magát. Ha a közvetlen veszély enyhül, a magyar azt gondolja, hogy túl van rajta. Nem így van. Bár kevesebb a fertőzött és a halott, a kórházakon nincs nyomás, de a vírus itt van és itt lesz. Az a hárommillió, potenciálisan fertőzésre váró ember, akit a vírus megtalál. Ne üljünk fel a szép nyári hangulatra, aki nem kapott még oltást, jelentkezzen – figyelmeztetett a miniszterelnök, hozzátéve: béküljünk meg azzal a gondolattal, hogy a vírussal szemben egyedül az oltás véd.

Arra a kérdésre, hogy a június 15-én elfogadott pedofiltörvény melegellenes-e, a miniszterelnök úgy válaszolt: “ez a törvény a gyermekek védelméről szól. Hogy melegellenes-e a törvény? Legyünk annyiban megengedők, hogy ebben leginkább a melegek véleménye számít. Nekünk nem tűnik annak, a melegeknek annak tűnik. Azt javaslom, olvassák el” – mondta a miniszterelnök. Rámutatott: akik 18 év felettiek, azokra ez a törvény nem vonatkozik, az ő életükbe nem akar beleszólni a jogszabály; a felnőttek úgy élnek, ahogy akarnak, hiszen ez egy szabad ország. Azonban a gyerekeket védeni kell – húzta alá Orbán Viktor.

A miniszterelnök az interjúban beszélt még a gazdaság újraindításáról és EU-s vitákról is – további részletek az Index.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek