Türelmi zónát alakíthatnak ki Miskolcon

Megosztás

Lakossági fórumot tartott a Selyemrét és környékének lakóival Badány Lajos alpolgármester, az érintett terület önkormányzati képviselője szerda kora este a strand egyik parkolójában. Több tucat lakó érezte fontosnak, hogy részt vegyen a beszélgetésen és elmondják véleményüket a tervezett türelmi zónáról.

Szinva és Baross Gábor utca, Tiszai, sőt már a Soltésznál is feltűntek

– sorolták a problémás helyszíneket.

A törvény adta lehetőségeket kihasználnák, így most újra előkerült a türelmi zóna kijelölése. A választókerület önkormányzati képviselője tavaly felkarolta a témát, és a közgyűlés elé vitte. A járványhelyzet miatt azonban már nem lehetett összehívni a grémiumot, hogy a rendelettervezetet el is fogadják, így az egy időre parkolópályára került. Most azonban újra lehet rendes közgyűlést tartani, így június 30-án elfogadhatják a miskolci türelmi zóna kijelölését.

A türelmi zóna tervezett helyszínét kivinnék egészen a Fonoda utca már csak zúzalékos kővel ellátott részére. Ez a terület távol esik a lakott területektől, így csak azok mennének arra autóval, akik efféle örömökre vágynak.

Így könnyebb lenne ellenőrizni is a prostituáltakat, a folyamatos hatósági ellenőrzések, a rend betartatása mellett, egyfajta biztosítékot jelentenének a szolgáltatás biztonságát illetően. A prostituáltaknak egy ellenőrzés során bizonyítaniuk kellene, hogy nem szenvednek semmilyen fertőző betegségben, mi több, vállalkozói igazolvánnyal kell rendelkezniük. Az elvégzett szolgáltatás adóköteles tevékenységnek minősül, így számlát kell róla kiállítaniuk. Így véleményem szerint jelentősen visszaszorítható a városban az üzletszerű kéjelgés, sőt akár el is lehetetlenülhet

– hangsúlyozta a Minapnak.

Ha a közgyűlés rendeletet alkot róla, akár a város teljes területén be lehetne tiltani az üzletszerű kéjelgést. És hogy hogyan tartatnák be, hogy ne is térjenek vissza a prostituáltak a lakóövezetekbe? Sűrűbb rendőr, rendész járőrözést, és civilruhás rendőrök bevetését is elengedhetetlennek tartja az alpolgármester.

Kapcsolódó cikkek