Az iskolai felügyeleti időszakban is biztosítják a napi háromszori étkezést Miskolcon

Megosztás

A köznevelési intézmények működését érintő egyes további veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 24/2021.(VI.02.) EMMI határozat rendelkezik arról, hogy 2021. június 16-tól 2021. június 29-ig az iskolák 1-8. évfolyamán a tanulók felzárkóztatása és a családok helyzetének segítése céljából kötelező azon tanulók felügyeletének megszervezése, akik számára a törvényes képviselők ezt előzetesen kérik – írja a miskolci önkormányzat sajtóközleményében.

A 2021. június 16-29. közötti iskolai gyermekfelügyelet biztosítását előírja ugyan az EMMI határozat, de nem rendelkezik az intézményi gyermekétkeztetés ezen időszakban történő biztosításáról, így a Magyar Államkincstár nem is finanszírozza azt. Nem minden önkormányzat tudja ezt vállalni, azonban Miskolc MJV Önkormányzata úgy döntött, hogy a szünidei gyermekétkeztetésen túl, saját költségen biztosítja a felügyeletet igénybe vevő gyermekek részére a napi háromszori étkezést.

A szülőnek a tanévben megszokott rend szerint minden nap reggel 9 óráig kell jeleznie igényét az MKMK- felé. Tekintettel arra, hogy csak tegnap délután kapott értesítést a felügyeletet igénylők számáról az Önkormányzat, így leghamarabb csak pénteken nyílik lehetőség a diákok étkeztetésére. A város addig arra kéri a szülőket, maguk gondoskodjanak a gyermek napi ellátásáról.

A felügyeleti időszakban az étkezés díja ugyanaz, mint a tanév alatt és ugyanazok a kedvezmények is vehetők igénybe. Ezen ellátás mellett a nyári szünidei étkeztetés is működik, aki korábban erre adta be igényét, és a gyermekfelügyeletet is igénybe veszi, az a felügyeletet ellátó iskolában kapja meg az ellátást.

Kapcsolódó cikkek