A magyarok próbálhatják ki elsőként a Coca-Cola papírpalackját

Megosztás

Tesztelési fázisban a műanyag palackokat leváltó újítás.

A magyar fogyasztók próbálhatják ki először azt a papírpalack prototípust, amit a Coca-Cola és a dán Paboco startup fejlesztett ki tavaly – írja a Portfolio.hu. Az első európai piaci teszt során a cég növényi alapú itala kerül az új papírpalackba.

A cég közleménye szerint Magyarországon próbálják ki először azt az innovatív papírpalack prototípust, amit a Coca-Cola és a dán Paboco startup fejlesztett ki tavaly. Az év második negyedévében 2000 hazai vásárló találkozhat az újfajta csomagolási megoldással.

A papírpalack prototípus része az üdítőitalgyártó “Hulladékmentes Világ” imázskampányának. A vállalások között szerepel, hogy a cég 2030-ra a felhasznált csomagolóanyagai 100%-ának megfelelő mennyiséget gyűjt be és hasznosít újra.

A stratégia egyik célja a körkörös gazdaságot lehetővé tévő innovatív csomagolási megoldások kifejlesztése is – írja a Portfolio.hu.

A cég szerint a Paboco által kifejlesztett technológia célja olyan 100%-ban újrahasznosítható palackok létrehozása, amelyek fenntartható eredetű faanyagból készültek, bioalapú béléssel, amely alkalmas folyadékok, így szénsavas és szénsavmentes italok, szépségápolási termékek és más mindennapos fogyasztói termékek tárolására. Elsőként az AdeZ nevű növényi alapú italt csomagolják majd az új papírpalackba. (hu.Euronews.com)

Kapcsolódó cikkek