Szijjártó “királyozása” Kis Grófo felé kiverte a biztosítékot

Megosztás

Az utóbbi években nagyon látványosan átváltozott az emberek értékrendje, de ez már a politikai elitre is igaz. Ez egy olyannál, aki hosszú éveken át képezte magát és látja, mivé lett Magyarországon a kultúra, már nem elfogadható. Fájdalmas vallomás egy igazi kultúrembertől.

Az írás a Facebookon jelent meg, szerzője Bálint Natália. A többit mondja el ő maga.

“12 év. Ennyit töltöttem a felsőoktatásban. Felét nemzetközi kapcsolatok és jogi tanulmányokkal, hogy aztán diplomácia szakirányon egyetemi oklevelet szerezzek. Több száz vizsga, kollokvium, szigorlat matekból, nemzetközi jogból, protokollból, diplomáciatörténetből, közép- majd felsőfokú nyelvvizsga németből, illetve angolból, franciául, olaszul, latinul, de még arabul is tanultam. A 12 év másik felét zeneművészeti egyetemen töltöttem, hogy aztán diplomás énekművész lehessek. Ez mind rengeteg időt, lemondást, energiát, pénzt igényelt. És a magyar állam fizette, legalábbis előbbit. Utóbbit a német állam.

Fel sem merült 2010-ben, amikor többek között Jeszenszky Géza tanár úrnál államvizsgáztam a nemzetközi tanulmányok mesterszakon, hogy a szeretve tisztelt professzoraim helyett EZ lesz a magyar diplomácia feje. EZ. Petiminiszter. Mert az, hogy van ez a kisgróf vagy mi, hát istenem… Kitermelte a társadalom. Volt idő, amikor a “legalja” is egy konzervatóriumot végzett művész, bizonyos Lagzi Lajcsi volt, de tudom, az idők változnak, 36 évesen még ne legyen “az én időmben bezzeg” duma, elvégre ez a mostani KÉNE, hogy legyen az “én időm”.

A magyarság reputációja szerintem a kalandozások alatt volt ilyen rossz. De akkor is volt tekintély: ha utáltak is, legalább féltek tőlünk. Ma már csak röhög rajtunk a világ értelmesebb fele. Vissza a jövőbe? Nem. Rákosi alatt is nagyobb volt a megbecsültségünk. Ma a nyugat kihasznál, rabszolgapiac lettünk neki, azért röhög. A kelet meg ugye az, ahol Kína már Putyinnal sem elnöki szinten tárgyal, mert már Oroszországot is megvette, beszippantotta, így a “rettegett orosz elnök” Kínában csak egy gyarmati helytartó. Akkor mire veri a mellét BÁRKI Magyarországon?! Hol itt a nemzeti érdekvédelem? Hazaárulás van. És petiminiszter ezért egyszer, remélem, Hágában fog felelni.

Na szóval az országban, ahol egy gázszerelő a leg”okosabb”, petiminiszter a diplomácia atyja, kisgróf meg a “miniszteri művész”, a magamfajta nem akar semmit. Csak sírni. Főleg azt látva, hogy címeres gazemberek uralják le az ellenzéket, és a civileknek gyakorlatilag kuss van. Pártok, érdekek, köszönöm a figyelmet. Bálint Natália

Megoszthatnád, hátha nem késő elgondolkodni. Evolúciós érdek lenne.” (Megtettük.)

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „Szijjártó Péter 23ó. No roxa áj, Grofó a király! Végre újra együtt 11 11959 708 hozzászólás 374 megosztas”

Kapcsolódó cikkek