Az Exatlon sztárjai is jelen voltak az Ellipsum nyitásakor

Megosztás

Pénteken még csak a próbát tartották, a hétvégén azonban valóban megnyitotta kapuit a vendégek előtt az új miskolctapolcai fürdő. A sztárvendégek is kipróbálták.

Gyermekprogramokkal, vízi aerobikkal, csúszdaversennyel, kézműves foglalkozásokkal és óriás társasjátékokkal igyekeztek felejthetetlenné tenni az első napot, amikor a nagyközönség birtokba vehette Miskolc legújabb fürdőkomplexumát.

A család minden tagja megtalálhatta a számára legkedvesebb szórakozási lehetőséget, hiszen a pöttöm tornától a vízi aerobicon át a csúszdaversenyig számtalan program várta a látogatókat.

Miskolc új négyévszakos élményfürdőjét az Exatlon szereplői, Kempf Zozo és Böjte Dávid is meglátogatta szombaton, hogy aztán országszerte jó hírét vigyék a borsodi megyeszékhelynek.

Pénteken hivatalosan is megnyitotta kapuit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, ezzel lezárult a „Miskolctapolcai strandfürdő és környezetének fejlesztése” nevű projekt. A vadonatúj létesítményt Varga Judit igazságügyi miniszter, Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos és Veres Pál, Miskolc polgármestere jelenlétében adták át.

A fürdőkomplexumban több mint 5 ezer négyzetméternyi alapterületen 3 tematikus fürdőcsarnok, 6 beltéri és 2 kültéri medence, 3 óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja a fürdőzők kényelmét, és gondoskodik arról, hogy ne unatkozzanak az ideérkezők. Pihenőpark, napozóterasz és kültéri élményelemek várják a vendégeket, a gyermekeknek pedig saját játszótér is készült. Az egyszerre 750 vendég fogadására alkalmas fürdőkomplexumot úgy alakították ki, hogy valamennyi korosztály külön csarnokban, igényeinek megfelelően élvezhesse az Ellipsum szolgáltatásait, és a család minden generációja számára valóban élményekkel teli legyen a pihenés.

Az élmény- és strandfürdő talán legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú VR, azaz virtuális valóság-csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül egy izgalmas, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé. A beruházás második ütemben megvalósult, most lezárult fejlesztésnek köszönhetően 80 új munkahely jött létre a városban, és a szakmai becslések szerint a fenntartási időszak végére évi csaknem 151 000 új látogatót eredményezhet Miskolctapolcán. További részleteket a Minap.hu cikkében olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek