Elfogató parancs volt ellene, de részegen, jogsi nélkül vezetett

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki a múlt hónapban elfogatóparancs hatálya alatt, érvényes vezetői engedély nélkül, ittas állapotban ült a volán mögé.

A vádlott 2021. május 5-én nem sokkal éjfél előtt Miskolcon a Görgey Artúr utcán haladt az autójával, amikor rendőri intézkedésre került sor és az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Az eljárás során kiderült, hogy a vádlottal szemben egy másik büntetőügyben elfogatóparancsot bocsátottak ki, illetve egy korábbi büntetése miatt járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Néhány nappal később a bíróság a letartóztatását rendelte el személyi-anyagi körülményei, közlekedési előélete miatt, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel.

A bíróság a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 50 nap elzárásra, 250.000,- forint pénzbüntetésre, 220 óra közérdekű munkára és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, egyidejűleg megszüntette a vádlott letartóztatását.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbezett.

Kapcsolódó cikkek