Valóban a miskolci származású Ruszin-Szendi Romuluszt javasolták a Magyar Honvédség parancsnokának

Megosztás

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség parancsnoksága hétfői székesfehérvári, rendkívüli állománygyűlésén bejelentette, hogy Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának – számolt be róla a HVG.hu.

Mi is írtunk arról, hogy voltak már a miskolci származású Ruszin-Szendi kinevezésére utaló jelek, hiszen néhány napja Orbán Viktor miniszterelnök felmentette addigi pozíciójából.

Múlt szerda este derült ki váratlanul, hogy Korom Ferenc vezérezredest a köztársasági elnök megbízatásának lejárta előtt felmentette parancsnoki tisztségéből. Néhány óra múlva a Honvédelmi Misztérium arról adott ki közleményt, hogy Korom maga kérte a felmentését, mondván, elvégezte a rá bízott feladatokat, az újabbak pedig „más típusú vezetőt kívánnak”.

A 48 éves Ruszin-Szendi tábornokot 2020. április 1-jén nevezték ki helyettes államtitkárnak – az akkori miniszterelnöki határozatban családnevének második tagja nem szerepelt. A Honvédelmi Minisztérium humánpolitikájáért volt felelős. Egy honvédségi kiadvány szerint gyerekkora óta katonának készült.

via HVG.hu

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Kapcsolódó cikkek