Húsz fő alatt a napi halálozás, kevesebb mint ezren vannak kórházban

Megosztás

350 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt napon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 382 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írta a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

Ebből 46261 fertőzöttet diagnosztizáltak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Elhunyt 19 többségében idős, krónikus beteg, ezzel hosszú hónapok óta először ment húsz alá a napi halálozási érték. Így az elhunytak száma 29 728 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 696 029 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 78 625 főre csökkent. 965 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen.

Ami az oltást illeti: a beoltottak száma 5 137 031 fő, közülük 3 582 547 fő már a második oltását is megkapta – előbbi érték napok óta lassan araszol felfelé. Az oltást még nem vevő félmillió regisztráltat SMS-ben is kérik arra, hogy vegyék fel az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos – hangsúlyozza a kormányzati tájékoztató portál.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Jelenleg Pfizer, Sinopharm, korlátozott mennyiségben még Szputnyik és egyes oltópontokon Moderna oltás is foglalható.

Kapcsolódó cikkek