Cseh László: Ideje, hogy abbahagyjam az úszást

Megosztás

Úgy tűnik, lejárt klasszis úszók ideje, de Tokióba még szeretne kijutni. Ez azonban közel sem olyan egyértelmű.

Ha kijut az olimpiára, akkor utána biztosan visszavonul, ha nem, akkor az Eb volt az utolsó igazi nagy versenye – fogalmazott a 35 éves úszó a DIGI Sport híradójában.

Az tudom, hogy Tokióban bármelyik lesz is – mondjuk, a középfutam vagy a döntő – az utolsó úszásom, akkor az nemcsak ott, hanem az egész pályafutásom utolsó úszása lesz. Eldöntöttem, hogy ha továbbmegyek, akkor Tokióban lesz az utolsó versenyem, ha nem, akkor ez az Eb volt az utolsó igazi nagy versenyem

– mondta Cseh László, és hozzátette, itt az ideje, hogy abbahagyja az úszást. „Lehet ezt még sokáig húzni-halasztani, meg sanyargatni magamat, de egyszer megálljt kell parancsolni az őrületnek” – magyarázta Cseh László.

Beszélt arról is, hogy tudja, az Eb-n elért idején még javítania kell. Úgy látja, kicsit dinamikusabbá kell tenni a mellúszást, a gyorson pedig valahogy jobban kell bírnia, ez nagyon fontos.

És ennél az időeredménynél sokkal jobb idő kell szerintem az olimpián ahhoz, hogy egyáltalán döntőbe kerülhessek

– mondta. Sós Csaba korábban az Indexnek arról beszélt, hogy nem szeretné Cseh Lászlót méltatlan helyzetbe hozni, illetve hogy volt időszak, amikor egy személyben ő jelentette a magyar úszósportot.

Roppantul méltányolom az akaratát és az erőfeszítéseit, de itt még szükség lesz egy beszélgetésre vele és az edzőjével

– fogalmazott március végén. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek