A hősök köztünk élnek – a rendőrség is kereste, de az MVK sofőrje találta meg az eltűnt bácsit

Megosztás

A rendőrség által kiadott személyleírás alapján azonosította az eltűnt személyt, gyorsan ráismert, majd intézkedett.

Kasza Ágoston a rendőrség által kiadott személyleírás alapján azonosította az urat múlt hét csütörtökön Felső-Majláthon.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) autóbuszvezetőjének segítségével találták meg, és juttatták épségben haza a miskolci rendőrök azt az idős bácsit, aki még május 20-án tévedt el, útban testvére felé. Kasza Ágoston a minap.hu-nak elmondta, a hatóság által kiadott személyleírás alapján azonnal felismerte az idős urat.

– A délutáni órákban még éppen csak megkezdtem a szolgálatot, amikor a busz fedélzeti egységére üzenet érkezett a rendőrségtől, akik eltűnt személy felkutatásában kérték a segítségünket. Később az esti órákban a Felső-Majláthon, a végállomás területén láttam meg egy tanácstalanul álldogáló idős bácsit, akire illett a személyleírás. Beszélgetni kezdtem vele, a nevét és lakcímét elsőre el tudta mondani azt viszont nem, hogy pontosan hogyan is került a végállomásra – részletezte.

A buszsofőr ezután a 112-t tárcsázta, majd felvette a kapcsolatot a miskolci rendőrökkel, akikkel a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál található buszmegállónál. Az esetről a rendőrség sajtóközleménye alapján lapunk is beszámolt. Janasóczki Attila, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa felidézte: múlt csütörtökön az esti órákban egy hölgy kereste meg őket telefonon azzal, hogy avasi lakásából eltűnt az édesapja.

– Kollégáim azonnal kimentek a helyszínre, részletes személyleírást kértek, majd tíz járőrrel és öt rendőrkocsival megkezdték a 84 éves úr felkutatását, melybe a társszerveket is bevontuk – mondta.

A keresés este tíz után hozott eredményt: ekkor jelentkezett náluk Kasza Ágoston. A rendőrök a férfit sértetlenül szállították haza, ahol és hozzátartozója gondjaira bízták. Janasóczki Attila elmondta még: a mostanihoz hasonló eltűnéses esetek rendszeresen előfordulnak, legtöbbször kisgyerekekkel és idősekkel. Szerencsére eddig mindegyik happy end-del zárult. 

Kapcsolódó cikkek