Érdekes rekordkísérlet indult Miskolcról

Megosztás

Boldog pillanatokat gyűjtenek az emberektől, reméljük, minél többen leszünk.

Jólesett beletúrni kutyája szőrébe? Megnyugtatta a csendesen csepergő eső hangja? Szerelme meglepte valamivel? – mindegy, mi tette boldoggá, csak írja meg a miskolci Egy Jó Dolog Egyesület nemrégiben indult honlapján. Rekordot dönthetünk. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Bárki, aki ellátogat az oldalra és rákattint a „Mondj egy jó dolgot!” menüpontra leírhatja, mi az, ami mosolyt csal az arcára, ami szebbé tette a napját és örömmel tölti vagy töltötte el. Az oldal (jóváhagyás után) számolja a beérkezett örömforrásokat. Bárki írhat – név nélkül –, és bárki megtekintheti az eddig megírt boldogságforrásokat.

– Szeretnénk annyi boldogságot összegyűjteni, amennyit csak lehet – hívja fel a figyelmet Karsza Péterné Szalánczi Beáta, az Egy Jó Dolog Egyesület elnökségi tagja. – Minden apró és nagy örömet szeretettel várunk, a rekordkísérlet már elkezdődött. Itt nincs limit, a boldogságból bármennyit befogadunk.

Az egyesületet pedagógusok álmodták meg. Elmondásuk szerint sokszor szembesülnek azzal, hogy a gyermekek és felnőttek nem tudnak olyan dolgokat megnevezni, ami boldoggá teszi őket. Az örömgyűjtő oldalhoz ezen felül egy színházi előadás adta a belobbantó szikrát.

– Mindannyian hiszünk abban, hogy közösségektől támogatva élni jó dolog. A közösségnek hatalmas szerepe van önmagunk megismerésében. Ez a társas dinamika kell ahhoz, hogy lássuk, mik az erősségeink, miben van módunk fejlődni, hogy aztán felszínre hozzuk önmagunkból azt a legjobbat, amit a világnak adni tudunk. Végeláthatatlan azon emberek sora, akiknek információra, segítségre és támogatásra van szüksége. Ezért döntöttünk úgy, hogy a bennünk élő motivációt és lelkesedést cselekvésbe fordítjuk. Célunk tehát, hogy olyan új felismerésekre ösztönözzük az embereket, amik életük során megélt nehéz helyzetekben hasznukra válhatnak. A „másképp látás szemüvegét” mutatjuk meg, azt, hogy bármikor van választási, döntési lehetőség, változtatni és változni lehet és érdemes.

Kapcsolódó cikkek