Több száz kilós állványzat zuhant le a tegnapi szélben Pécsett, óriási szerencsére, senki nem sérült meg – videó

Megosztás

Az egyik fogadó állványzata nem bírt tovább ellenállni a hatalmas szélnek és a sétálóutcára zuhant. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szemben levő épület felfogta a több száz kilós monstrumot.

Délután fél hat körül az erős szél miatt a Király utcára zuhant a felújítás alatt álló Aranyhajó Fogadó teljes állványzata – írta meg a Pécs Aktuál, ami szerint nem sérült meg senki, mert a több száz kilós fémszerkezetet felfogta a szemben álló épület.

A Szabad Pécs felvétele a tűzoltók munkájáról:

Mi az az Aranyhajó?

A korábban olvashattunk arról, hogy 936 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől az Aranyhajó Fogadó felújítására Czéh-Tóth Márk, hogy négycsillagos szállodává alakítsa át, miután pár éve vitatott körülmények közt szerezte meg a városközpontban lévő Aranyhajót a tatarozására igényelt állami támogatás töredékéért, kevesebb mint 160 millióért.

Az épület eladásához és megvételéhez az is kellett, hogy az akkori polgármester, a fideszes Páva Zsolt döntsön az elővásárlási jogról történő lemondásról. (Az egykori fogadó eladása miatt hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a rendőrség.)

A szálloda-, ingatlan- és dohányüzletben is érdekelt pécsi vállalkozó 2013-ban Hamar Endrével (Tiborcz István volt üzlettársával) alapított trafikos céget, és nyert el öt dohánykoncessziót, pedig korábban egyikük sem foglalkozott dohánykereskedelemmel. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek