Egy felmérésből az derült ki, hogy a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka a felmondást fontolgatja

Megosztás

Magyar Hang birtokába került egy reprezentatív felmérés, amelyet a Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalóit képviselő szakszervezetek megbízásából készítettek. Ebből az derült ki, hogy

a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka fontolgatja, hogy pályát módosít.

Az eredmény még az érdekképviselőket is meglepte. A főbb problémák közé az alacsony fizetést, kiégést és kevés szociális juttatást sorolták a megkérdezettek.

A kérdőívet rendőrök, a civil állomány tagjai, büntetés-végrehajtási dolgozók, valamint tűzoltók töltötték ki, több ezren. 91 százalékuk a hivatásos állomány tagja, és több mint egy évtizede szolgál.

A fizetések miatti elégedetlenséget jól mutatja, hogy

a rendvédelmi dolgozók mindössze 2,3 százaléka gondolja úgy, megkapja mindazt, ami jár neki a munkájáért, a családjától távol töltött időért, valamint a fokozott mentális és fizikai igénybevételért.

A válaszadók háromnegyede viszont elégedetlen a juttatási csomaggal.

„A rendvédelem területén dolgozó munkavállalók alulfizetettek, túlhajszoltak, szociális, egzisztenciális problémával küzdenek. A meglévő problémák enyhítése érdekében javasoljuk, hogy minél előbb kerüljön sor az életpályamodell három pillérének felülvizsgálatára, újragondolására”

– írták a Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának képviselői, akik levélben jelezték a problémákat Pintér Sándor belügyminiszternek.

Kapcsolódó cikkek