Hatalmas a sor a miskolci parkolási ügyfélszolgáltatás előtt

Megosztás

Miskolc város vezetése tegnap értesült a sajtóból arról, hogy a kormány döntésének megfelelően jövő hét keddtől ismét fizetni kell a parkolásért az egész országban, így Miskolcon is. A kormány megfelelő kommunikációjának teljes hiánya miatt enyhébb káosz alakult ki többek között Miskolcon is.

A város kész tények előtt áll most is, ahogyan az ország és a város lakói is rendszeresen. Ezekhez a tényekhez igyekszik most a város vezetése igazodni úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsen a miskolciaknak – szűkös lehetőségei ellenére is.

– írták a városvezetés közleményében.

Azonban ez se volt elég a tumultus elkerüléséhez, ami egyáltalán nem szerencsés így járvány idején. A sétáló utcán hosszasan kígyózik a sor, mert nem csak a várost, de az embereket is váratlanul érte a hirtelen változtatás.

A város vezetése és a parkolási rendszert üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a következő intézkedéseket hozta meg:

  • a bérletpénztáraknál várható megnövekedett ügyfélforgalom egyenletesebb eloszlása és a nagyobb sorok kialakulásának megelőzése érdekében a pénztárak meghosszabbított nyitva tartással, 8:00-tól 20:00-ig állnak a miskolciak rendelkezésére
  • hosszabb ideig lesznek érvényesek a 2020-ban megváltott miskolci parkolóbérletek is:
  • 2020-ban váltott kombinált éves, zónás éves, lakossági éves és intézményi éves parkolóbérletek június 30-ig érvényesek.
  • többi bérlettípusra (pl. havi, negyedéves) türelmi idő vonatkozik, amely június 5-én 24 óra 00 percig tart. (A díjfizetés június 6. napjával kezdődik)
  • A parkolójegyeket azonban már keddtől váltani kell és azokat kollégáink ellenőrzik is, azok megváltásához ugyanis nem szükséges előzetes tervezés és felkészülés.

Kiemelt kép: Mizu Miskolc

Kapcsolódó cikkek