Napernyőt loptak Miskolcon az éjszaka folyamán, de a kamera végig őket vette – videó

Megosztás

Bár kijárási korlátozás is érvényben volt, ez nem igazán érdekelte a fiatalokat. Napernyőt is szerettek volna lopni, de a műveletet már nem tudták tökéletesen befejezni.

Három fiatal döntött úgy, hogy a kijárási korlátozás megszegése mellett még egy napernyőt is ellopnak az éjszaka folyamán. A Miskolci Önkormányzati Rendészetnek csak négy perc kellett a helyszínre érkezéshez. A monitorokon az első pillanattól figyelemmel kísérték őket.

A történet a Déryné utca elején kezdődött hajnali 2 óra 22 perckor. – Ekkor észlelték a kollégák, hogy három fiatal megpróbál elvinni egy napernyőt, aminek az alján beton nehezék volt. Hárman is alig bírták el, ezért úgy döntöttek, otthagyják, és pár méterrel odébb egy másikat próbáltak meg kiemelni a rögzítésből – mesélte Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója, aki hozzátette, munkatársai 2 óra 26 perckor már igazoltatták is a fiatalokat a Patak utcán. – Egyikük azért utasította vissza a helyszíni bírságot a kijárási korlátozás megszegése miatt, mert a munkáltatói igazolására hivatkozott, de így rosszabbul járt, mert magasabb lesz a szabálysértési bírságösszeg – mondta.

A kijárási korlátozás éjféltől hajnal ötig tart, és csak munkavégzésre vonatkozna a munkáltatói igazolás. A szabálysértésen túl vagyon elleni bűncselekményt is elkövettek a fiatalok, hiszen az ellopott tárgy értéke vélelmezhetően meghaladja az ötvenezer forintot. A fiatalokat a rendészek a rendőröknek adták át, akik azonnal a helyszínre érkeztek. 

Vincze Csaba elmondta, mostanában kevesebb a kihágás. – Mindig vannak jogsértések, de nem tömegesen. Kezelhetőek a kollégák számára, akik folyamatosan ellenőriznek a városban péntek és szombat esténként, a térfelügyeleti szolgálatról nem is beszélve, ami állandósult – mondta az igazgató, hozzátéve, a kamerák felvételei jó minőségűek, akár éjszaka is. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek