Allergiások figyelem! Ezeket a lépéseket tehetjük, ha kínoznak a tünetek

Megosztás

Már szinte nincs is olyan szakasza az évnek, amikor az allergiások teljesen nyugodtak lehetnek, de vannak lehetőségeink.

Bár idén a hűvösebb, esősebb idő miatt a növények virágzása, az igazi tavasz eljövetele kicsit kitolódott, az allergiaszezon csakúgy mint máskor, elkezdődött. Gyuri bácsi, a bükkszentkereszti természetgyógyász úgy gondolja, hogy gyógyteáival ezt az időszakot is könnyebben át lehet vészelni, ehhez azonban érdemes az általa javasolt háromlépéses kúrát követni, ami után bárki búcsút inthet az allergiás panaszoknak.

Fő a rendszeresség

Gyuri bácsi elmondása szerint a jól támogatott immunrendszeren sok múlhat, amit érdemes már hónapokkal az allergiaszezon előtt felkészíteni. Nem vagyunk elkésve akkor sem, ha a tavaszi virágzás okoz gondot, és csak most vágnánk bele a kúrába, a lényeg, hogy tartsuk be a lépéseket és legyünk türelmesek, kitartóak, hiszen a bükki füvesember alkotta kúra csak akkor hozza meg a kívánt végeredményt, ha az allergia elleni gyógyteakeveréket legalább egy éven át mindennap fogyasztjuk.

A szervezet jól támogatott immunrendszerén sok múlhat
Szabó György

Mivel az allergia oka az immunrendszer túlérzékenysége, a felborult egyensúly helyreállítása nem egyszerű, többtényezős, hosszú folyamat, de egyáltalán nem reménytelen.

A bükki füvesember allergia elleni gyógynövényes kúrájának első lépése a védekezés, egy tavaszi tisztítókúra, ami segít a lerakódott káros anyagoktól megszabadítani a szervezetünket. A tisztítókúrát végezhetjük csalánnal, amely az egyik legkiválóbb gyógynövényünk: sok vasat és C-vitamint tartalmaz. Napi egy csészével kell inni belőle éhgyomorra, maximum hat héten keresztül.

Második lépésként az immunrendszer felturbózását jelöli meg, aminek a mostani vírusos időszakban is hasznát vehetjük. A védekezőképesség támogatásához a legjobb a természetes C-vitamin-forrás, mint például a csipkebogyó, amit a mezőre kisétálva szedhetünk vagy a különböző drogériákban is megvásárolhatunk felezett formában. A csipkebogyóból érdemes egy marékkal beáztatni hideg vagy langyos vízbe, négy-öt órán keresztül, majd szűrés után apró kortyokban meginni. További természetes vita­minforrás még emellett a piros bogyósok levele (málna, szeder, fekete ribizli), ezeket is lehet késő tavasszal vagy kora nyáron frissen szedni, és ugyanúgy, mint a csipkebogyót, langyos vizes áztatás után fogyasztani.

Együttes erő

Harmadik, egyben az utolsó lépésként elkezdődhet a harc az allergia ellen. Az erre leginkább alkalmas gyógynövényekkel: lándzsás útifűvel, mezei kakukkfűvel, fürtös mentával. A Gyuri bácsi-féle lándzsás útifüves teakeverékben a gyógynövények együttes ereje található, amely kifejezetten ajánlott az allergiától szenvedőknek. Ahogy a bükki füvesember fogalmaz: allergiásoknak nem ajánlott, hanem mindennap kötelező volna meginni belőle egy csészével, hogy hasson, legalább egy éven át.

Se kórokozó, se nátha

A teák rendszeres fogyasztásával további jó szolgálatot teszünk a szervezetnek, hiszen az azokban található gyógynövények messze a legjobb természetes vírus- és baktériumölők, légúttisztító és gyulladáscsökkentők, együtt pedig legyőzhetetlenek – így aztán meglehet, hogy se a szezonális kórokozók, se a nátha nem dönt le majd olyan könnyen minket. (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek