Rengeteg eső érkezik a hét első felében, főleg hétfőn ázhatunk el nagyon

Megosztás

A legtöbb eső Észak-Magyarországon, többek között Borsodban eshet. Esernyő nélkül sehova és továbbra sem lesz túlzottan melegünk sem. Zivatarokra is számítsunk.

Hétfőn sokfelé szükség lesz az esernyőkre, országszerte nagy mennyiségű csapadék várható. Délen intenzívebb záporok és zivatarok is kialakulhatnak, de a legtöbb eső északon eshet. Erős, helyenként viharos lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Napközben 13-21 fokot mérhetünk.

Kedden már több napsütésre van kilátás, de még ezen a napon is előfordulhatnak szórványos záporok, zivatarok, északkeleten eleinte eső is. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 17-22 fokra számíthatunk.

Szerdán sok lesz a felhő felettünk, és átmeneti jelleggel elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Délen tartósabb eső is előfordulhat. Élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 16 és 21 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Kevés zápor és zivatar csütörtökön és pénteken is lehet. Több napsütésre csütörtökön számíthatunk. Csütörtökön az északnyugati, pénteken a délnyugati szél lehet élénk, időnként erős. Délutánonként 15-22 fokig emelkedik a hőmérséklet – tudósított az Időkép.hu.

Kapcsolódó cikkek