Hiába fogadja el Románia a magyar védettségi igazolást, ez még nem elég az utazáshoz

Megosztás

A román hatóságok elfogadják a magyar védettségi igazolványt – erősítette meg a Maszol.ro portálnak pénteken a határrendészet szóvivője és az Arad megyei tiszti főorvos az Index szerint.

A határrendészet Arad és Bihar megyei szakaszát felügyelő nagyváradi regionális igazgatóság szóvivője, Laura Bondar megerősítette, elismerik a magyarországi védettségi igazolványt, ám hangsúlyozta, hogy karanténügyben a tisztiorvosi hivatal az illetékes. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az országos vészhelyzeti bizottság már januárban lehetővé tette, hogy a járványügyi szempontból kockázatosnak számító országból érkező, beoltottságukat bizonyító személyek mentesüljenek Romániában a karantén alól.

Horea Timis Arad megyei tiszti főorvos pontosította, A KÁRTYA TULAJDONOSA CSAK ABBAN AZ ESETBEN MENTESÜL A KARANTÉN ALÓL, HA AZ OLTÁS MÁSODIK ADAGJÁNAK FELVÉTELÉTŐL ELTELT LEGALÁBB TÍZ NAP.

Azok is mentesülnek Romániában a karantén alól, akik hitelt érdemlően bizonyítják, hogy átestek a koronavírus-fertőzésen a belépés előtt legalább 14, legkésőbb pedig 90 nappal, vagy egy igazoltan pozitív személlyel kapcsolatba kerültek ez idő alatt.

Védettségi igazolvány nélkül 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel is elkerülhető a karantén Románia területén, ha a belépő nem marad három napnál (72 óránál) tovább az ország területén.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek