Szenzációs eredménye után magyarul üzent a Girón összetettben a vezetést átvevő Valter Attila

Megosztás

Óriási sportsikert ért el a magyar versenyző a neves körversenyen.

Valter Attila szenzációs teljesítményt nyújtott a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny hatodik szakaszán, így átvette a vezetést összetettben, és pénteken felveheti a rózsaszín trikót. A történtek után a Groupama-FDJ versenyzője magyarul is üzent, valamint a hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, „nem lenne meglepve, ha újabb meglepetést okozna…”

„Köszönöm a lehetőséget, nagyon örülök ennek a trikónak. Nagyon örülök, hogy ennyien szurkoltok, ennyien követtek. Köszönöm nektek, elképesztőek vagytok. Menjünk tovább, folytassuk, nyomjuk neki. Mindenkinek kellemes kilométereket kívánok a Tour de Hongrie-n, remélem, hogy sokat láthattok még a tévében… Hajrá, magyarok!” – üzent az Eurosportnak adott interjúja végén Valter Attila a magyar szurkolóknak.

Valter a magyar üzenet előtt így értékelte angolul a történteket: „Jó volt reggel viccelődni azzal, hogy ma felvehetem a rózsaszín trikót, de tényleg hinni benne, az más. Nagyon meg vagyok lepve, de nagyon boldog vagyok. Tudtam, hogy erős a lábam, jól megyek hegyre, így bíztam benne, hogy ott tudok maradni a legnagyobb esélyesekkel. Nem volt könnyű ilyen időjárási körülmények között, de most sírni tudnék, olyan boldog vagyok.”

A Groupama-FDJ 22 éves versenyzője a hivatalos sajtótájékoztatón többek között úgy fogalmazott, „mi magyarok, itt Európa közepén elég »kemények« vagyunk”, és ha kis országként például úszásban felértünk a világszintre, miért ne sikerülhetne ez kerékpárban is… Az, hogy nincs olyan nagy hagyománya a sportnak itthon, mint például Franciaországban, vagy Olaszországban, nem jelenti azt, hogy gyengék lennénk.

Valter kijelentette, egyértelműen az a célja, hogy egyszer megnyerjen egy háromhetes körversenyt. Csapata mellett édesapjának, Tibornak ajánlotta a rózsaszín trikót, aki ha teheti, a mai napig vele edz!

Az új rózsaszín trikós saját pályafutásáról, a magyar kerékpársport helyzetéről és a jelenleg is zajló Tour de Hongrie-ról is beszélt a sajtótájékoztatón. Elmondta, nagyon örül neki, hogy Dina Márton is itt van a mezőnyben, és reméli tartogat még meglepetéseket számára ez a Giro. Nagyon boldog azzal, amit most elért, de „nem lenne meglepve, ha újabb meglepetést okozna…”

További részletek a Nemzetisport.hu cikkében találhatók.

Kapcsolódó cikkek