Félmilliárd forinttal drágult a vadászati világkiállítás kommunikációja

Megosztás


Újabb 500 millió forintot kaptak Balásy Gyula cégei, a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kommunikációs feladatainak ellátására – írja a 24.hu. Eddig több mint 2 milliárd forintot kaptak az államtól Balásy Gyula cégei a szeptemberi eseményre.

A keretszerződés alapján a félmilliárdos összegből 350 millió forintot biztosan elkölt a rendezvényt tető alá hozó állami cég, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. Balásynál, a fennmaradó 150 millió forint pedig opciós összeg arra az esetre, ha további kommunikációs igények merülnének fel. A szeptemberben induló rendezvénysorozat kommunikációja már többször drágult.

2019 áprilisában bő egymilliárdos keretmegbízást kötöttek Balásy cégeivel a rendezvény előkészítő kommunikációs feladataira, a 2020. június 30-ig tartó időszakra. A megbízás keretében összesen 1 milliárd 33 millió forint + áfa jutott a Lounge Design Kft.-hez és a New Land Media Kft.-hez. Tavaly októberben ismét nettó egymilliárdos keretmegbízás kaptak Balásy-cégei a rendezvény előkészítéséhez és megvalósításához kapcsolódó kommunikációra, ezt a szerződést a keretösszeg kimerüléséig, illetve legkésőbb 2022. január 31-ig kötötték.

A mostani, félmilliárdos szerződést május elején írták alá, szintén az összeg kimerüléséig, de legkésőbb 2022. június 30-ig hatályos. Itt a feladatok között az előkészítés és a megvalósítás mellett az utókommunikációhoz kapcsolódó munkákat is feltüntették.

A portál számításai szerint eddig 2083 millió forint landolt Balásyéknál. Abban az esetben, ha az állami cég az opciós összegeket is igénybe veszi, akkor a kommunikációs költségek meghaladják a 2,5 milliárd forintot.

De ez csak a kommunikáció. Az Átlátszó összesítése szerint – a Hungexpo 55 milliárdos, az előkészítés 10 milliárdos, és a reklámozás 2 milliárdos költségével együtt – jelenleg 67 milliárdnál áll a számláló. Lesz például 16 méter magas és 20 méter széles szarvasagancskapu is több tízmillió forintért.

Kapcsolódó cikkek