Szextársai engedélye nélkül osztott meg felvételeket az ismerőseivel az együttlétekről a borsodi férfi

Megosztás

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a vád szerint szexuális kapcsolatot létesített két nővel, majd az együttlétükről általa készített videófelvételeket a sértettek hozzájárulása nélkül, mások számára hozzáférhetővé tette – írja az Ügyészség honlapja.

A vádirat szerint, a vádlott férfi egy Tiszaújvároshoz közeli településen lévő szociális intézmény lakója. A férfi 2020. március 15-én, este, az intézményben lévő ún. intim szobában szexuális cselekményt végzett egy szintén az intézményben lakó nővel. A vádlott a nő beleegyezésével az együttlétükről mobiltelefonjával videófelvételt készített, melyen mindketten meztelenül láthatóak.

Rövid idő elteltével, a vádlott ugyanebben a helyiségben egy másik nővel is szexuális cselekményt végzett és a történteket a nő tudtával szintén videóra rögzítette. A vádlott a két videofelvételt – melyeken a meztelen sértettek egyértelműen felismerhetőek voltak -, a két nő tudomása és engedélye nélkül megmutatta egy férfi ismerősének, majd a felvételeket az egyik internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül több ismerősének is elküldte.

A vádlott ezen cselekményeivel mindkét sértettnek jelentős érdeksérelmet okozott. A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek