Újhelyi feljelenti a kormányt a “terheléses támadásos” rémhírterjesztés miatt

Megosztás

Legutóbb az ominózus Pfizer-vakcinás pénteken halt le a kormány egyik informatikai rendszere, amire reflexből azt kommunikálta a kormány, hogy rosszindulatú terheléses támadás érkezett a weboldalra. Az MSZP európa parlamenti képviselője azonban tudni akarja az igazat.

Rémhírterjesztésért eljárást kezdeményez a kormány ellen Ujhelyi István – tudatta Facebook-bejegyzésében az MSZP európai parlamenti képviselője.  

A politikus úgy fogalmazott:

Elviccelhetném ezt a kérdést azzal, hogy a Fidesznél nyilván kifogyott a szufla a sorosozásból és az állandósult migránsozás sem időszerű, találniuk kellett hát valami gyors instant-kifogást a kormányzati szerencsétlenkedésre, így született meg az új csodafegyver: a »túlterheléses támadás«.

Ujhelyi István szerint szerint ez „úgy hülyeség, ahogy van.” Úgy véli, az általános iskolások is tisztában vannak azzal, hogy 

nem ürgebőrbe bújt libsi-hackerek akadályozták a járványkezelés oszlopainak számító kormányzati regisztrációs oldalak működését, hanem a Fidesz volt annyira pancser, hogy nem készült fel kellően a tömeges érdeklődésre.

A szocialista EP-képviselő szerint az Orbán-kormány tévedhetetlennek tartja magát, ezért azt hiszi, soha nem hibázik és soha nem kér elnézést semmiért, „ezért kellett gyaníthatóan valamit belehazudni a nyilvánosságba.”

„Ezen a szánalmas szövegen valóban röhöghetnénk is egy nagyot, ha nem éppen egy sokezer ember halálával járó járvány közepén lennénk és nem is olyan régen egyszerű facebook-kommentelő ellenzékieknél kopogtattak volna a kommandósok »rémhírterjesztés« miatt” – írta a képviselő.

Ujhelyi István ezt követően Bárándy Péter volt igazságügyi minisztert idézi, aki szerint a Fidesz-kormány által bevezetett rendkívüli jogrend idején „tudatosan slampos megfogalmazással” úgy módosították a rémhírterjesztés jogi tényállását, hogy a mostani keretbe gyakorlatilag mindenki azt ért bele, amit akar. Azt ugyan nem tudta megmondani, hogy a kormányzat terheléses támadásról szóló bejelentése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát, de álláspontja szerint „egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset.” Így a szocialista politikus elmondása szerint a következő napokban meg is teszi a bejelentést és eljárást kezdeményez a kormányzat kijelentései miatt.

Ha ugyanis valóban terheléses támadás érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül

 – indokolta a lépést.

(Index.hu)

Kapcsolódó cikkek