Biztonságosabbá válik Miskolc egy új zebrának köszönhetően

Megosztás

A gyalogosok rémálma volt eddig a hely, de most egy biztonságos gyalogátkelőhelyet létesítenek ezen a ponton.

A Szeles utca – nem igazán a neve miatt – fogalom a miskolci közlekedésben. A Hatvanötösök útján keresztül nagyon sok autós és teherautós ezt használja surranópályának, ha el akarja kerülni a nagy kereszteződést, ahol a 3-as és a 26-os főközlekedési út forgalma találkozik egymással.

Ez pedig azt jelenti, hogy vannak olyan napszakok, amikor elviselhetetlen a forgalom, a járművek egymást érik, és gyalogos legyen a talpán, amelyik veszi a bátorságot, hogy átjusson az út másik oldalára. Igazi túlélőverseny lett a gyalogos közlekedés ezen formája.

Megspékeli a dolgot, hogy ugyancsak a Szeles utcán át közelítik meg a Gömöri rakodó-pályaudvart a gabonát, kukoricát szállító nehéz-teherautók, kamionok, amelyek számára a kanyarodás nehezíti az amúgy is nehéz közlekedést.

Enyhít az állapotokon, hogy a Hatvanötösök útja és a Szeles utca kereszteződésében kijelölt gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, amely egyértelműbben készteti arra az autósokat, hogy megálljanak és biztonságosan átengedjék a gyalogosokat. (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek