Elfogatóparancs volt ellene, mégis ittasan ült autóba a miskolci férfi

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki elfogatóparancs hatálya alatt, érvényes vezetői engedély nélkül, ittas állapotban ült a volán mögé – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. május 5-én nem sokkal éjfél előtt Miskolcon a Görgey Artúr utcán haladt az autójával, amikor rendőri intézkedésre került sor és az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsítottal szemben egy másik büntetőügyben elfogatóparancsot bocsátottak ki, illetve egy korábbi büntetése miatt járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A gyanúsítottal szemben járművezetés ittas állapotban vétsége miatt indult eljárás. Kedvezőtlen személyi-anyagi körülményeire tekintettel az eljárási cselekményeken való jelenléte csak letartóztatással biztosítható. Ezt erősíti az is, hogy a másik eljárás során is szükségessé vált elfogatóparancs kibocsátása. A bíróság a döntéshozatal során a gyanúsított közlekedési előéletére is figyelemmel volt: a letartóztatást a bűnismétlés elkerülése is indokolja, ezért azt a bíróság egy hónapra, június 7. napjáig elrendelte.

Kapcsolódó cikkek