Karácsony alacsonynak és kövérnek nevezte Orbánt, majd elnézést kért a „rossz viccért”

Megosztás

Portré jelent meg Karácsony Gergelyről az Economistban, mint az emberről, aki kiszoríthatja Orbán Viktort a hatalomból – számolt be róla a 444.hu. A cikk elején végigveszik a legalapvetőbb különbségeket: Orbán elsősorban a vidékre támaszkodik, totális kontroll alatt tartja a pártját, és stadiont építtet a falujába. Karácsony viszont a fővárost vezeti, hatpárti együttműködés eredményeként jutott hatalomra, és az atlétikai stadion ellen kampányolt. A főpolgármester ehhez hozzátette, hogy „ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

Nem sokkal később, péntek délelőtt Karácsony Gergely elnézést kért a Facebookon, amiért megjegyzést tett Orbán Viktor testalkatára: a posztban azt írta, hogy rossz vicc volt. „Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van.Nem beszélve arról, hogy a visszafogottság amúgy is indokolt, hiszen magam is egyre kevésbé sikeres küzdelmet folytatok a vékonyság megőrzéséért.”

Visszatérve a portréra: a lap összegzése szerint Karácsony azért lehetett az ellenzék közös jelöltje az önkormányzati választáson, mert eltérő nézeteket valló embereket is képes volt egyesíteni. Bemutatják az ellenzéki pártok mostani összefogását, és népszerű jelöltként írnak Karácsonyról, aki még nem jelentette be indulását az előválasztáson. Hozzáteszik, hogy szelíd természete sok választó szemében inkább gyengeségnek tűnik.

444.hu

Kapcsolódó cikkek