Ismét virágba borulhat a sétálóutca Miskolcon

Megosztás

Hosszú kihagyás után rövidesen ismét virágfák díszítik majd Miskolc belvárosában a Széchenyi utcát. A sétálóutcára szánt felújított szerkezeteket a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a közelmúltban szállították át az Északi Agrárszakképzési Centrum égisze alatt működő Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tankertjébe. Azért ide, mert a kaspókba szánt virágokat ezen a helyen nevelték, és az itt tanulók, dolgozók fogják beültetni őket.

Az intézményvezető elmondása szerint nem először van ez így, a debreczenisek korábban is részt vettek már a város virágosításában.

„Egy meghívásos lehetőség kapcsán most újra lehetőségünk van ebben a munkában közreműködni. Kertimunkás és dísznövénykertész tanulóink, valamint kollégáim áldozatkész munkájának köszönhetően rövidesen régi pompájukban tündökölhetnek ezek a szerkezetek”

– mondta Riedlinger Zsolt.


Miskolc főkertésze a minap.hu érdeklődésére elmondta, idén összesen huszonkettő virágfa kerül vissza a Városház tér és az Ady-híd közötti szakaszra annak köszönhetően, hogy a döntéshozók idén újból forrást biztosítottak a belváros virágosítására.

Kiemelt kép: Parai Roland | minap.hu

Kapcsolódó cikkek