LMP: A kormány bármikor képes meglopni a nemzetet

Megosztás

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormánypártiak a felsőoktatás alapítványokba szervezésével bebizonyították, hogy bármikor, még egy súlyos világjárvány idején is képesek meglopni a nemzetet, elárulni a magyarokat – írja az MTI.

Keresztes László Lóránt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány hónapokon át becsapta az egyetemeket és hazudott az Országgyűlésben.

Azt hazudták, hogy történelmi szintű fejlesztések kezdődnek a felsősoktatásban, az intézmények megőrizhetik autonómiájukat, ehelyett azonban “fideszes gyámság alá helyezték azokat”

– mondta.

Felrótta: január óta hangoztatta a kabinet, hogy uniós forrásból 1500 milliárd forint jut fejlesztésre, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban most azt jelentette be, hogy az uniós keretből semmi nem jut erre; Orbán Viktor pedig még büszke is arra, hogy az egyetemek kiszervezése mögött politikai okok állnak.

Hozzátette, eközben kötelezettséget vállaltak arra, hogy a Kínai Kommunista Párt egyetemére többet költ az ország, mint a teljes magyar felsőoktatásra egy év alatt.
Keresztes László Lóránt azt is sérelmezte, hogy vidéken már egyáltalán nem maradt állami egyetem. Közölte ugyanakkor: a kormányváltás után az egyik legfontosabb feladat lesz az egyetemi autonómia helyreállítása, a reformokat pedig konszenzussal kell megtervezni.

Hozzászólások

Related posts