Garázdaság, zaklatás, kábítószerbirtoklás: ezt aztán nem aprózta el a sárospataki férfi!

Megosztás

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki megtámadott egy pizzafutárt, majd megfenyegette a szomszédait és nem mellesleg vadkendert nevelt a lakásának erkélyén – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint, a vádlott 2020. április 10-én délután a lakása előtti közterületen, egy korábbi nézeteltérésük miatt, kiabálni kezdett az egyik szomszédjának pizzát kiszállító ételfutárral. A szóváltás során a vádlott meglökte a férfit, majd megragadta a felkarját és a kezét egy utólag be nem azonosítható éles tárggyal megvágta. A vádlott a cselekményével csak akkor hagyott fel, amikor őt a sértett paprikaspray-vel lefújta.

A vádlott cselekménye következtében elszenvedett felületes vágott sérülésével a sértett nem fordult orvoshoz és könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott 2020. május 19-én délután, szintén a lakása előtti közterületen találkozott az éppen hazatérő szomszédaival akiket megfenyegetett, hogy késsel megöli őket, mert neki nem tetsző helyen parkoltak le az autójukkal. A szóváltás során a vádlott verekedni hívta a két férfit, majd miután azok beléptek a lépcsőházba, utánuk kiabált, hogy ezzel még nincs vége, az esetnek következményei lesznek.

Néhány nap elteltével, 2020. május 23-án a vádlott bódult állapotban, a saját lakásából átkiabálva, ismét megöléssel fenyegette meg a sértetteket.

A két férfi zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A nyomozás során az is megállapítást nyert továbbá, hogy a vádlott 2020. május 23-át megelőzően, – közelebbről be nem határolható időpontban – vadkender magokat szerzett be, melyeket elültetett. A kikelt magokból a vádlott a lakásának erkélyén elhelyezett ételszállító habdobozokban – saját fogyasztásra szánt marihuána előállítása céljából- három vadkender palántát nevelt, melyeket tőle rendőri intézkedés során lefoglaltak.

A vádlottól lefoglalt növények sem a kábítószer tiszta hatóanyag-tartalom, sem pedig a tőszám tekintetében nem haladják meg a csekély mennyiség felső határát.

A járási ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés kiszabására és a tőle lefoglalt vadkender növények elkobzására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek