Az újságíró vagyonnyilatkozatáról merte kérdezni a fideszes képviselőt, aki erre reflexből “büdös kommunistának” nevezte

Megosztás

Hát ez a megoldás, ha gyanús, nehezen magyarázható pénzügyeink vannak kormánypárti politikusként és elfogynak az érvek, villámgyorsan kommunistázni és Gyurcsányozni kell, valamint hatalmas perekkel fenyegetni a kérdezőt. Magyarország, 2021.

Remélem nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt”

– válaszolta Bács István érdi fideszes önkormányzati képviselő, az Átlátszó újságírójának, aki azt kérdezte, miért nem vallotta be a saját cégének nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsönt a vagyonnyilatkozatában.

Az újság cikke szerint Érd egykori alpolgármestere az érdi Fidesz 2019-es önkormányzati választási veresége után alapította meg az Aequivalentia nevű egyszemélyes kft.-jét, ami a bejegyzett főtevékenysége szerint épületépítési projektek szervezésével foglalkozik. Míg a cég 2019-es csonka évéről szóló pénzügyi beszámolója szerint Bács István 38 millió forintos tagi kölcsönt adott a saját cégének, addig 2020-ban az önmagának adott kölcsön már 71,5 millió forintra emelkedett az az évi beszámoló kiegészítő melléklete szerint, így 12 millió forintos nettó árbevétel és 600 ezer forintos adózott eredmény mellett.

Az Átlátszó azt írja, erről nem számolt be a képviselő a nyilvános vagyonnyilatkozatában, ezért keresték meg. “Mivel elegem van a sorozatos rágalmaiból és hazugságaiból, figyelmeztetem, ha csak egy szó valótlanságot leír velem kapcsolatban, vagy velem kapcsolatba hozható természetes, illetve jogi személyekről, vagy csak sejteti ezeket, akkor először a koszos ingjét, utána a szakadt gatyáját, végezetül pedig a lyukas cipőjét is leperlem önről. Fentiekre tekintettel, kérem, soha többet ne zaklasson megkereséseivel” – tette hozzá.

Bács Istvánnak korábban is voltak furcsa pénzügyi megoldásai például az érdi kézilabdacsapattal kapcsolatban, ahogy a szitkozódás sem áll tőle igazán messze. (Hvg.hu)

Related posts