Lehalt a Pfizer-regisztrációs honlap, hatalmas sorok a kórházaknál

Megosztás

Mint arról mi is beszámoltunk, és mint arra Orbán Viktor is kitért szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, a mai napon kivételesen Pfizer-vakcinára is lehet időpontot foglalni online. Ám mint azt a miniszterelnök is kiemelte, ez a lehetőség csak ma él, utána egy ideig nem lesz erre lehetőség ezen oltóanyag esetén – ennek megfelelően pedig össze is omlott a szóban forgó weboldal.

Néhányan azonban mégis bepróbálkoznak az oltópontokon regisztráció nélkül. A Honvédkórháznál sor a Gömb utcai bejáratnál alakult ki, és több utcán keresztül tart – számolt be róla a 444.hu. A lap egy másik olvasója szerint a 11. kerületi Szent Imre Kórháznál is hasonló állapotok uralkodnak.

A Telex.hu Honvédkórháznál lévő helyszíni tudósítója szerint nagyjából 700 méteres lehet a sor, több utcán keresztül kígyóznak az oltásra várók. Gyorsan elterjedt ugyanis a hír, hogy az is megkapja az oltást, aki időpont nélkül elmegy az oltópontra. Mint írják: annyi már biztos, hogy előre engedik azokat, akinek sikerült időpontot foglalnia, de ilyen alig van a sorban állók közül. Nagyjából hatosával engedik be az embereket, több katona is a helyszínen van. Azoknak pedig nem kell sorban állnia, akik a második oltásra jönnek, az erről szóló igazolás felmutatásával gyorsabban bejutnak az épületbe.

További részletek és képek a hosszú sorokról a Telex.hu tudósításában.

Kapcsolódó cikkek