Elhunyt Juan Joya Borja, a hazánkban is híressé váló, vihogó mém – videó

Megosztás

Már jó ideje komolyabb egészségügyi gondokkal küzdött. Az viszont biztos, hogy kitörölhetetlenül beleégett az emberek emlékezetébe, valószínűleg alig akad, aki ne ismerné a spanyol humoristát.

65 éves korában meghalt Juan Joya Borja, aki vihogó mémkarakterként vált világhírűvé. A spanyol humorista, színész beceneve El Risitas volt, ami nem meglepő módon röhögést jelent. Ezt a nevét akkor kapta, amikor elment egy, az andalúziai cigányok körében népszerű zarándoklatra, ahol a szokásos módon újrakeresztelték egy folyóban, amit ő nem bírt ki röhögés nélkül. 

Egyébként a legendás felvétel egy dél-spanyol tartomány tévécsatornáitól származik, valamivel az ezredforduló utánról, majd 2014 után vált igazán híressé, amikor különböző feliratokkal látták el az interneten. Magyarországon viszont már a 2013 szeptemberében lejátszott Románia–Magyarország világbajnoki selejtező után gyártottak róla mémvideót. 

Borja már évek óta egészségügyi problémákkal küzdött. Márciusban, miután amputálták az egyik lábát, még köszönetet mondott a rajongóinak, amiért elég pénzt gyűjtöttek össze neki egy elektromos mopedre. A humorista szerdán halt meg egy kórházban. (444.hu)

Related posts