Egy euróért árulnak házakat – néhány éve Borsodban is volt hasonló akció

Megosztás

Olaszországban már nem először láthatunk olyan akciót, hogy gyakorlatilag pár száz forintnak megfelelő pénzmennyiségért kínálnak eladásra ingatlanokat. Most a Szicília keleti partjainál, az Etna lejtőjén fekvő Castiglione di Sicilia állt be a sorba, ahol a városvezetés úgy döntött, hogy 900 elhagyott házat bocsát áruba – írta meg a hu.euronews.com.

Az ötletet már tucatnyi környékbeli városka megvalósította, a különbség az, hogy Castiglione di Sicilia vezetése alaposan felmérte az ingatlanok állapotát, illetve térképek és földhivatali adatok alapján katalogizálta azokat. A házak több mint fele nagyon leromlott óvárosi épület, ezeket adják egy kávé áráért, de akadnak jobb állapotúak is, amiket 4-5 ezer euróért hirdetnek. Ha nagy az érdeklődés egy-egy ház iránt, akkor azt árverésen lehet megvenni.

Néhány évvel korábban egyébként hazánkban, konkrétan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is volt példa hasonló, de azért némileg más jellegű kezdeményezésre. 2016-ban ugyanis a Miskolctól alig 15 km-re lévő Hernádnémetiben az önkormányzat térítésmentesen segített azoknak a pároknak, akik ott építkeznek és telepednek le – számolt be akkoriban az akcióról a boon.hu lap.

Kapcsolódó cikkek