Jakab Péter piros lapot mutatott fel Orbánnak a parlamentben – videó

Megosztás



A napirend előtti kérdések és interpellációk után az ellenzéki képviselők Orbán Viktortól kérdezhettek a Parlamentben. Ekkor Jakab Péter azt mondta Orbánnak, még egy olyan gyáva alakot, mint ő, nem látott, és azt kérdezte, férfi-e egyáltalán, vagy gyerek, aki nem ismeri el, hogy valami rosszat csinál. Latorcai János erre figyelmeztette, hogy el fogja venni tőle a szót.

Jakab azzal folytatta, hogy Orbán azt ígérte, mindenért vállalja a felelősséget, de világelsők vagyunk halálozásban, közel félmillió embernek már nincs munkája, Orbán meg gyáván másra mutogat, Brüsszelre, Sorosra, az ellenzékre. Orbán 2010 óta kétharmaddal, egy éve felhatalmazási törvény alapján irányít, mégsem kezeli a válságot – mondta. „Haverok meg foci, ugye?” – kérdezte. Jakab azt mondta, ez az ország mindig veszteni fog, amíg Orbán van az élén, cserét kellene kérnie, de csak másra mutogat.

Orbán Viktor erre elmondta, milyenek az aktuális járványügyi adatok. Azt mondta, a halál komoly dolog, kellő komolysággal kell róla beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője faragatlan és nyegle, ezt visszautasítják. 

Jakab erre megkérdezte, Orbán vállalja-e a felelősséget, vagy „jön a süket szöveg”, hogy az ellenzék oltásellenes, csak mert megbízható vakcinákat akarnak. Azt kérdezte, a kormány víruspárti-e akkor, ha szurkolókkal tömik meg a stadionokat. Jakab ezután egy piros lapot mutatott fel, azt ígérve, hogy Orbán mehet jövőre az öltözőbe, és „lesz rajta rács is”. Latorcai szólt, hogy Jakabot kénytelen figyelmeztetni, mert szemléltetést alkalmazott, és nem egyeztetett előre.

Orbán azt mondta, “elérhető az EU-s adatszolgáltatás, látható, hogy Magyarország a halálozási helyezésekben hátulról a 9., ennyit erről.”

majd a miniszterelnök a kritikát áthárította az egészségügyi dolgozókra: Szerinte igazságtalanul támadja a magyar egészségügyi dolgozókat, mert – szemben az állításaikkal – képesek ellátni a betegeket, ezért a Fidesz-KDNP mögöttük áll, és támogatja őket. Ezzel szemben az ellenzék oltásellenes, mert lebeszéli az embereket az oltás felvételéről, az ő felelősségük, ha valaki ebbe belehal, emberéletek száradnak a lelkükön – mondta.

via 444

Kapcsolódó cikkek