Porig égett egy borsodi ház: „Semmink nem maradt”

Megosztás

Április 21-én délben szinte porig égett egy ház Farkaslyukban – számolt be róla az Ózd.hu. A tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, nem sérült meg senki. Viszont gyakorlatilag egy élet munkája veszett kárba: „Semmink nem maradt” – ezekkel a szavakkal fogadta az ózdi televízió stábját a házban három gyermekét egyedül nevelő édesapa. Szerinte a kályhából kipattant szikra okozhatta a tüzet.

„Hét éve lakunk itt a három gyermekemmel. Magamban nevelem őket már nyolc éve. Én elmentem dolgozni, de a gyerekeknek be kellett gyújtanom, mert reggel még hideg van. Egy szikra kipattanhatott. Az volt a szerencse, hogy a gyerekek nem voltak itthon. A szomszéd látta meg, hogy ég. Akkor nekem is telefonáltak, úgy jöttem haza” – nyilatkozta Szemán Sándor.

Gyermekei pont az iskolában, boltban voltak, amikor az eset történt, így emberi élet nem forgott veszélyben. Az Ózdi Tűzoltó-parancsnokság munkatársai két autóval, tíz fővel vonultak a helyszínre. Három vízsugárral kezdték meg az oltást, viszonylag hamar megfékezték a lángokat.

Biztosítással nem rendelkeznek, így az édesapa elkeseredettségében a közösségi oldalra posztolta az esetet, valamint a helyi önkormányzattól kért segítséget.

„A családot el tudtuk helyezni bent a táborban. A lakhatásuk addig meg van oldva, míg a gondnokság emberei dolgoznak. Elkezdték a lakás felújítását. Mindenük elégett, bútor, ruházat, személyes tárgyak, hűtő, ami csak létezik egy lakásban. Itt a legkisebb is számít, ahogyan szokták mondani. Bármilyen jellegű felajánlást elfogadunk” – hangsúlyozta Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.  

A polgármester elmondta, hogy minden támogatást biztosítanak a családnak, hogy minél hamarabb vissza tudjanak költözni, ám nagy feladattal állnak szemben. Segélyszervezeteket is felkerestek az ügyben. Minden támogatást szívesen vesznek, legyen az ruhanemű, bútor, élelmiszer vagy akár építőanyag. A segíteni szándékozók a 06-20/959-1714-es telefonszámot hívhatják.

Forrás és fotó: Ózd.hu

Kapcsolódó cikkek