Már a betonozásnál jár az Y-híd kerülőútja

Megosztás

Bő egy hónappal ezelőtt vette kezdetét annak az útnak az építése, amely az Y-híd építésének idejére megkönnyíti a Martinkertvárosban élők számára a miskolci belvárosba való bejutást. Az építők már a betonozásnál tartanak és minden esély megvan arra, hogy májusban elkészüljön az egérút, s a régi felüljárórendszer még meglévő ágának bontásával új lendületet vegyen az Y-híd építése – írja a Boon.hu.

Tavaly szeptemberben kezdődött meg az elmúlt évtizedek legnagyobb Miskolcot érintő közlekedési infrastrukturális beruházása, az Y-híd megépítése. Emiatt lezárták és lebontották a Vörösmarty felüljáró belváros felőli ágát, így az addig arra lebonyolított napi tízezres autóforgalmat kerülőútra terelték a Tiszai pályaudvar irányába. Ahhoz azonban, hogy az új felüljáró-komplexum megépülhessen, ennek a terelésnek is meg kell szűnnie. Egy másik kerülőút lehetősége tavaly év vége felé körvonalazódott igazán, s a szakemberek szerint a Csokonai utca meghosszabbításával létrejövő alternatív út az egyetlen, ami megvalósítható.

Az ominózus új egérút megépítése szerves részévé vált az Y-híd beruházásának. A kerülőutat március közepén kezdték el megépíteni. Kiindulópontja tehát a Csokonai utca, amely közvetlenül a lebontandó Kisfaludi úti felüljáró rézsűlábánál indul keleti irányba, majd a lakóterületek után burkolatlan mezőgazdasági útként folytatódik, egészen az úgynevezett szennyvíztelepi út vasúti átjárójáig.

Fontos információ, hogy ezt az egérutat csak személygépkocsival lehet majd használni, a teherforgalomnak és az autóbusz-forgalomnak – a jelen állás szerint – a Bogáncs utca felé kell majd kerülniük – hívja fel a figyelmet a Borsod Online riportja.

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek