A ZTE-Budafok meccs közvetítése közben véletlenül lebuktatták a jelen lévő szurkolókat

Megosztás

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában, a Zalaegerszeg és a Budafok keddi, zárt kapuk mögött megtartott meccsén véletlenül kiderült, hogy mégis voltak szurkolók, legalábbis az M4 közvetítése közben lehetett hallani, ahogy a vezérlőből azt mondta valaki:

„A jobb oldalon fölül szurkolnak szurkolók, őket direkt nem mutatom, mert gyülekezési tilalom van még, hogy ne büntessék meg őket, kösz.”

Az ügyben a Népszava megkereste a rendőrséget és a zalaegerszegi klubot, utóbbi azt válaszolta, hogy a ZTE Arénában nem voltak szurkolók, és “az említett közvetítés során elhangzott mondat minden bizonnyal azokra vonatkozott, akik a kerítésen kívülről buzdították a csapatot, de ők nem léptek be a stadion területére.”

Mivel a drukkerek a stadionon kívül voltak, sem a klubot, sem az MLSZ-t nem terheli felelősség. A rendőrség viszont eljárást indított a gyülekezési tilalom megszegése miatt:

„A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon közigazgatási hatósági eljárás van folyamatban, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben foglalt rendelkezésekkel összefüggésben.”

via 444

Kapcsolódó cikkek