Maradandó fogyatékosságot szenvedett az üzemvezető, akit egy munkahelyi konfliktus után vertek agyon

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság szabadságvesztésre ítélte a testvárpárt, akik egy munkahelyi konfliktus miatt maradandó sérüléseket okozva bántalmazták az üzemvezetőt – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A bíróság által megállapított tények szerint az egyik vádlott és a munkahelyi üzemvezető sértett közötti vitát a vádlott „majd beszélünk még” kijelentéssel zárta le. Ezután telefonon felhívta testvérét, a másik vádlottat, és arra kérte, hogy hívjon embereket, akikkel a munkaidő végén menjenek a gyár bejáratához és verjék meg a sértettet. 2018. február 16-án a munkaidő után – este 22 órakor – a telefonon értesített testvér három, az eljárás során ismeretlenül maradt személlyel megjelent a megbeszélt helyen, ahol találkoztak a felbujtó vádlottal, aki megmutatta a többieknek a sértett férfit, közölte velük, hogy őt kell megverni. A vádlottak és társaik ütötték, rúgták a férfit, tettükkel a sértett – helyszínen tartózkodó – élettársának kérésére sem hagytak fel, addig verték, amíg összeesett. A férfi súlyos, maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottakat testi sértés és garázdaság miatt 1 év 6 hónap, illetve 1 év szabadságvesztésre ítélte, a büntetés végrehajtását a felbujtó vádlott esetében 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, a letöltendő szabadságvesztésre ítélt férfi és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

Kapcsolódó cikkek