Nyilvánosságra került az ijesztő felvétel a hatalmas csattanásról – videó

Megosztás

Furcsaság, hogy korábban is történt már egy hasonló balesete a férfinek és arról is készült felvétel.

Olvasónk, a baleset elszenvedője eljuttatta szerkesztőségünknek azt a térfigyelő kamera felvételt, amin tisztán látszik, hogy mi okozta az április 2-án történt balesetet az Árpád hídon.

Az esetről a bpiautosok.hu olvasója, Krisztián így számolt be portálunknak:

” Április 2-án történt az Árpád-híd, Pest felé vezető oldalán a baleset. Az autót én vezettem és a tulajdonosa is én vagyok. A margitszigeti felhajtóról egy autó kikanyarodott elém, én pedig a külső sávban haladva a balesetet fékezéssel, dudálással illetve balra kormányzással kerültem el,

aminek következtében legalább háromszor megcsúszott az autóm, mire negyedszerre már nem sikerült ellenkormányozni és a kocsi, a jobb oldalával, kilinccsel előre a sínekre csapódott fel, majd jobb elejével nekivágódott a középső oszlopnak.

Aki kihajtott elém szürke vagy ezüst színű városi terepjáró (rendszámot vagy típust nem láttam), a helyszínről megállás nélkül elment.

Hozzám két ember jött azonnal, akik kiemeltek az autóból. Az első kérdésem az volt hozzájuk,
hogy látták-e, tudnának-e tanúskodni? Nem is kellett mondanom, hogy mi történt, mondták hogy igen látták… kijöttek elém stb., stb. és tanúskodnának.

Viszont mögöttem nem messze haladt egy mentő, aki észlelte hogy történt valami és azonnal a helyszínre jött, így a baleset után 2 perccel kb. már a mentőautóban voltam és arra sem maradt időm hogy a tanúkkal telefonszámot cseréljek, vagy az autóból kivegyek dolgokat.

Rengeteg ember szállt ki az autóból, legalább húszan biztos voltak ott, de a helyszínelő azt mondta nekem telefonon és a tevékenységirányításból is, hogy náluk senki nem jelentkezett a helyszínen tanúnak.

Gondolom azt látták, hogy mentő, rendőr, tűzoltó a helyszínen… akkor már biztosan minden rendben…

Az első-hátsó fedélzeti kamera működött, de mivel emlékszem hogy a becsapódáskor elfeketedett az első – akár amiatt mert megsérült vagy megszakadt a tápellátás -, nem biztos hogy a felvétel elmentésre került, illetve az első fedélzeti kamerában a kártya elrepedt. A rendőr elmondása szerint egyik lefoglalt kártyáról sem sikerült felvételt kinyerni vagy egyáltalán beolvasni, de még megtesznek mindent. ”

A térfigyelő kamera felvételeit Krisztiánék már a baleset után közvetlenül kikérették, de akkor még nem tudták, hogy mennyi fog látszani azokon és azt sem, hogy a végén ez fogja tudni tisztázni majd a baleset körülményeit – konkrét tanúk hiányában.

Időközben megkapták a helyszínfotókat, illetve a térfigyelő felvételét is.

” Érdekelne, mások miként vélekednek erről az esetről, másrészt tanulságos lehet más közlekedőknek is ez a szituáció, egy ilyen helyzet. A balesetet okozója ellen jelenleg még bűnügyi nyomozás van folyamatban. “

– tette hozzá Krisztián, aki szerencsére teljesen jól van, tehát nem szenvedett komolyabb sérüléseket, ami talán köszönhető annak is, hogy nem egy kisautóban ült.

” Miután sokan szidtak a veszélyhelyzet nem megfelelő elhárításáért, így elmondanám azt, hogy én mire emlékszek, mit mondtam a helyszínen a rendőröknek és megmagyaráznám mi indokolta azt ahogy cselekedtem az adott helyzetben.

Amikor az autó kijött elém, ami a reakcióidőm késleltette, hogy a fékezés közben én nem voltam biztos abban, hogy ez elég lesz az ütközés elkerüléséhez ezért csak az utolsó pillanatban született meg a döntés hogy kitérek.

A balesetet okozó autós simán továbbhajtott

Rövid idő alatt tekertem aránytalanul nagy mértékben a kormányon, aminek következtében már az első balra kormányzásnál elvesztettem az autó felett a biztos irányítást.

Ekkor megijedtem és hasonló kormánymozdulattal próbáltam korrigálni visszahúzva jobbra az autót.

A külső sávba én nem visszatértem a másik autó elé hanem túlkormányoztam az autót és ha a másik autó hamarabb felgyorsít és abban a pillanatban ott van akkor esélyes, hogy ütköztünk volna.

A második kormánymozdulatnál már oldalirányban csúszni kezdett az autó illetve hatalmas lendületet vett. A harmadik kormányzásnál balra irányba próbáltam ellenkormányozni, hogy ne menjek neki az útszéli korlátnak amit sikeresen el is kerültem viszont itt a súlypontja teljesen átkerült előre és végleg elvesztettem az irányítást az autó felett.

Bennem csak az volt, hogy az elém került autót biztosan elkerüljem, erre ez láttam az egyetlen biztos megoldásnak és sikerült is. Ott hibáztam, hogy túlvállaltam magam illetve hirtelen ijedtségből cselekedtem.


Egy korábbi, másik autóval történt baleset során ahol egy hasonló helyzetben az elsőbbségadást mellőzve egy furgon jött ki elém majd látván a közeledő autómat megijedt, befékezett előttem megállva, én is befékeztem de nem volt elég.

Az a videó is nyilvánosságra került ahol a többség azért ítélt el, hogy CSAK beletapostam a fékbe aztán vártam a csodát ahelyett hogy menekülőutat választottam volna és kitérek a másik sávba ahol volt szabad hely.

Related posts