A szakember kimondta: “A magas halálozás a rossz egészségügyi rendszerünknek köszönhető”

Megosztás

Ilyenkor előre láthatóan most is ki fog állni egy kormánypárti politikus és közli, hogy ez álhír, hiszen Magyarországon minden rendben van, kivéve, hogy a baloldalra nem lehet számítani járványidőszakban sem és ez egyébként is csak alaptalan hergelés. Mi hogy látjuk?

„Az, hogy a járványban ilyen rosszul szereplünk, ilyen magas a halálozás, az alapvetően a nagyon gyenge teljesítőképességű egészségügyi rendszerünknek köszönhető,” mondta a NemzetiTV-nek a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének elnöke. Dr. Szijjártó László szerint a járványt megelőző években is már úgy látta, hogy a rendszer összeomlott, a mostani átszervezések pedig végleg betettek, “a jéghegy csúcsa a halálozás.”

“De a járvánnyal kapcsolatban az is szerepet játszik, hogy az egész állami népegészségügyi rendszer teljesen leamortizálódott az elmúlt évtizedekben” – tette hozzá. Borzasztó kevés ember maradt ott, miközben most a szervezet feladata lenne megszervezni a védekezést. “Az országos tisztifőorvos asszony az egyetlen, aki látható és hallható, közben miniszteri aláírással jönnek ki az utasítások, Szijjártó szerint

“ez a fajta borzasztó konzervatív, kicsit ilyen vízfejű rendszer nem tud olyan hatékonyan megküzdeni egy olyan hatalmas feladattal, mint amit ez a járvány jelent. El vagyunk maradva több évtizeddel.”
Kásler Miklós miniszter kijelentésére, hogy a magyar egészségügyi rendszer meg sem rendült, azzal reagált, hogy

“csak az tud megrendülni, ami stabilan áll. Ami hamvába omlott és porrá zúzódott, az nem tud megrendülni.”

(444.hu)

Hozzászólások

Related posts