A Volkswagen közölte, hogy nevet váltanak, majd hamarosan leszögezte, csak áprilisi tréfa volt – megüthetik a bokájukat

Megosztás

Nemrég olvashattuk, ahogy teljesen hivatalos forrásból a Volkswagen tudatta a világgal, hogy az USA-ban hamarosan Voltswagen néven forgalmazzák autóikat. A tőzsdén alaposan megerősödtek, mire közölték, hogy csak vicc volt az egész. A tőzsdefelügyelet azonban nem biztos, hogy csak úgy elsiklik a dolog felett.

A vállalat szóvivője tisztázta a helyzetet.

Szó sincs arról, hogy a Volkswagen az Egyesült Államokban májustól nevet vált, és Voltswagennek fogják hívni az elektromos autók iránti elkötelezettség jelélül, az egész csak április tréfa volt – jelentette be a vállalat szóvivője helyi idő szerinte kedden.

Mark Gillies, aki hétfőn még rezzenéstelen arccal állította, hogy a névváltoztatásról szóló bejelentés hiteles és valós, kedden közölte,

vicc az egész.

Miután semmi nem utalt arra, hogy tréfáról lenne szó, és ekkora vállalatoknál meglehetősen ritka, hogy ilyesmivel vicceljenek, a bejelentésnek a világ számos médiuma és hírügynöksége hitelt adott. Ettől azonban még akár bajba is kerülhet a vállalat, amelynek részvényárfolyama a talmi bejelentést követően 5 százalékkal emelkedett, ami felkeltheti a tőzsdefelügyelet érdeklődését, miután gyakorlatilag arról van szó, hogy a Volkswagen tudatosan hamis információt közölt, ami hatással volt az árfolyamokra. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek