A 17 éves fiú ittasan, jogsi nélkül okozott balesetet, majd úgy elfutott, hátra sem nézett saját, megsérült utasaira

Megosztás

Egyáltalán nem is volt jogsija a tinédzsernek, úgy vezette az autót, amivel aztán lesodródott az útról és összetörte. Nem is érdekelte, hogy voltak utasai, akik megsérültek, reflexből elfutott a helyszínről, mivel még ittas is volt.

Tinédzser fiú okozott közúti balesetet március 28-án, 16 óra 40 perckor Berhida és Pétfürdő között. A szemtanúk szerint a kocsi vezetője egy kanyarban letért járművével az útról, fának ütközött, végül az oldalára borulva állt meg az autó. Ezután a mindössze 17 éves sofőr kiszállt a kocsiból, majd úgy futott el, hogy rá sem nézett megsérült utasaira, akiket a kiérkező mentők elláttak, majd kórházba szállították.

Az adatgyűjtést követően egy órán belül már rendőrkézen volt a fiatal sofőr: a Berhidán igazoltatott veszprémi tinédzserről kiderült, hogy a balesetet megelőzően a járművet úgy vezette, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezett, amiért is 2022. január 8-ig a járművezetéstől eltiltották. Ráadásul szeszes italt fogyasztott, mielőtt volán mögé ült.

A fiú ellen a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása bűntettének és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást, az eltiltás hatálya alatti vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indított.

(Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek