Müller Cecília ellentmondott a kormányzati kommunikációnak

Megosztás

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes jelentette be, hogy a kormány április 8-áig meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ezt követően arról beszélt, hogy a brit vírusmutáns agresszíven fertőz és nagyon rossz a helyzet, majd hozzátette, hogy minden intézmény rendkívül leterhelt – ezzel a kormány általános kommunikációját cáfolta meg, hiszen még egy napja sincs, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint “meg sem rendültünk”, illetve a kormány részéről többen is hangoztatják, hogy van elég orvos, ápoló, minden rendben van a kórházakban.

Nos, Müller szerint nincs.

A tiszti főorvos szerint soha nem volt még ekkora az emberek egyéni felelőssége. Akinek enyhék a tünetei, azok is súlyosan megbetegíthetnek másokat, arra vonatkozóan pedig nincs adat, hogy a beoltottak milyen mértékben képesek átadni a vírust.

Az elhunytak között minden nap vannak fiatalok is – folytatta Müller, aki újságírói kérdésre válaszolva azt is kijelentette. senki sincsen biztonságban, és aki úgy gondolja, hogy védett, az téved.

HVG.hu

Kapcsolódó cikkek