Lélegeztetőgépre kapcsolva szült a borsodi családanya, pár nappal később meghalt

Megosztás

Hétgyermekes családanya halt bele a koronavírus-fertőzésbe csütörtökön – írja a Bors Online. A várandós, a borsodi Szentistvánon élő Kittin az előrehaladott állapota miatt március 15-én császármetszést hajtottak végre. Mint a lap írja: akkor már lélegeztetőgépre kötötten, öntudatlanul feküdt a kórházban.

“A feleségem nem is láthatta Zentét” – árulta el elcsukló hangon a családapa, Zsolt hangja. A férfi most egyedül gyermekeiből, illetve istenhitéből meríthet erőt. A szeretteivel hosszú évek óta az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tanai szerint élnek. A híveket a szervezet hosszú neve miatt röviden mormonoknak szokás becézni.

A család drámája hetekkel ezelőtt kezdődött. Először Zsolton jelentkeztek a fertőzés tünetei. “Később Kitti is belázasodott és prüszkölt, de az egyéb tünetei kevésbé voltak súlyosak, mint nekem. A terhességére tekintettel az egyik rosszulléte után mentővel szállították be az egri kórházba, ahol azonnal elvégeztek rajta a Covid-tesztet” – mesélte, aki szerdán vihette haza az újszülöttet, majd csütörtökön hívták fel a klinikáról, hogy hitvesét legyőzte a koronavírus.

A tragédia hírére többen is gyűjtést indítottak a család megsegítésére. Szeretnék, hogy az adományok fedezzék a temetés költségeit, illetve legalább egy ideig ne okozzon gondot a gyerekek ellátása.

Forrás: Bors Online

Kapcsolódó cikkek