Vészesen romlik a helyzet, tegnap újra rekordszámú elhunytat és 11 ezer feletti új fertőzöttet regisztráltak hazánkban

Megosztás

Egyre borzasztóbbak a számok, teljesen kizártnak tűnik bármiféle nyitás húsvétkor, állandósult a kétszáz feletti napi halálozás és pénteken már a tizenegyezret is átlépte a napi azonosított fertőzöttek száma. Borsodban az országos átlaghoz képest kicsivel jobb a helyzet.

227 újabb áldozata van a koronavírus-járványnak az operatív törzs reggeli jelentése szerint. Összesen már 18 068 haláleset köthető a járványhoz. 

Nemcsak a halálozások száma döntött rekordot, hanem minden fontos mutató. 

11 132 új fertőzöttet jelentettek, messze az eddigi legtöbbet. 40 476 tesztből találtak ennyi fertőzöttet, vagyis nagyon magas, 27,5 százalékos az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya. Ez azt jelzi, hogy a hivatalosnál jóval több a valódi fertőzöttek száma. 

Egynapos javulás után ismét nőtt a kórházban fekvő koronavírus-betegek száma. 10 583 olyan covidos beteg van, akinél nem elég az otthoni kezelés. Közülük 1 237-en olyan súlyos állapotban vannak, hogy mesterségesen lélegeztetik őket. Ez nagyon magas szám, az egészségügy teljesítőképességét feszegeti. 

Borsod megyében 60 új pozitív esetet regisztráltak az elmúlt napon, országos átlagban pedig a közepesen fertőzött megyék közé tartozunk, de ez sem jelenti azt, hogy megyénkben jó lenne a helyzet.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek