A Fidesz legnagyobb problémája a járvány közepén, hogy nem voltak lobogók a nemzeti ünnepen – ráadásul kiderült, nettó hazugság

Megosztás

A fideszes megmondóember rámutatott a koronavírus-járvány közepén tapasztalható legnagyobb gondra, hogy nem volt az utakon és a hidakon nemzeti lobogó Budapesten. Karácsony Gergely villámgyorsan bebizonyította, hogy kormánypárti emberünk már megint hazudott. De a reakció vége sikerült a legjobban.

„Március 15-én, Budapesten közlekedve megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az 1990-es rendszerváltás óta először nincsenek föllobogózva nemzeti ünnepünkön sem a főútvonalak, sem a közterek, sem hídjaink. Ez a mulasztás egészséges hazafias jóérzésünkön kívül jogszabályokat is sértett” – írta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője levélben Karácsony Gergely főpolgármesternek. 

Láng Zsolt szerint a lobogózás elmaradása nem csak sérti a magyar hagyományokat, de Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének a főváros fellobogózásáról szóló 24/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének 2. §-a is kimondja, hogy a zászlókat ki kell tűzni a nemzeti ünnepen.

Karácsony Gergely a Facebookon reagálva a levélre azt írta, hogy idén is kinn voltak a hidakon a zászlók, amihez képet is mellékelt.

Véletlen pillanatnyi vakság, vagy szándékos, rosszindulatú támadás a fideszes képviselőtől?

Azt írta:

„Csak azt javaslom, hogy legközelebb, mielőtt nyilatkoznak arról, hogy Budapesten nem voltak lobogók az ünnepen, előtte ugyan tegyenek már egy sétát a városban, meglátják, jól fog esni. (Vessenek a mókusok elé, de nem állom meg, hogy ne tegyem ide a kedvenc kommentemet a budapesti Fidesz saját oldaláról a bölcs közleményük alatt: “amúgy az összes híd fel volt lobogózva, de gondolom a Fidesz-frakció Dubaiban töltötte a hétvégét Andival es Lölővel”).” (444.hu)

Kapcsolódó cikkek