Újabb hihetetlen furcsaságok a kormány kínai oltást előnyben részesítő eljárásaiban – hazánk kísérletezi ki az időseken az oltóanyagot?

Megosztás

Csak meg kell nézni tüzetesen az adatokat és azonnal rájövünk, hogy a stratégia érthetetlen és megmagyarázhatatlan. Hadházy Ákos sem találja az észszerű magyarázatot.

A politikus saját Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra saját vizsgálódásainak eredményét és döbbenetes eredményekre jutott. Ezeket meg is osztotta az olvasókkal.

Miután a bírók titokban oltásáról posztoltam, rengeteg, egymástól független írásos és szóbeli jelzést kaptam arról, hogy a rendőröket és minisztériumi dolgozókat Pfizer vakcinával, a bírókat és ügyészeket orosszal oltották tömegesen a hétvégén. Egészségeseket, fiatalokat is.

Ugyan a kínai vizsgálatok részletes dokumentációjáról továbbra sem tudunk semmit, de időközben az OGYÉI szép csendben módosította a kínai vakcina alkalmazási előiratát. Beletette az Egyesült Arab Emirátusokban végzett 3. fázisú kutatás számait. Ebben a kísérletben 11648 oltott páciens adatait vetették össze 11648 placebóval kezeltével. A 2. oltást követő 14. napig az oltottak közül 10, az oltatlanok közül 48 megbetegedést regisztráltak, ennek megfelelően 79 százalékos hatékonyságról számoltak be.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Itt a gond, időseken szinte nem is tesztelték, mi mégis időseinket oltjuk a kínaival

Ami a nagyobb baj, hogy a tájékoztató szerint a 11648 kísérleti alany közül csak 103(!) volt 60 év fölötti. Közülük sem az oltott, sem a placebo csoportban sem találtak fertőzöttet, így a hatás nem megítélhető. Az viszont megállapítható a kis számú mintából végzett adatok alapján is – kimondja az OGYÉI alkalmazási előirata is –, hogy az idősebb korosztály esetén kb. fele annyi antitest képződik, mint a középkorú korosztálynál. Az antitestek mennyisége Pfizer vakcina esetén amúgy duplája a kínai vakcinánál mértnek. Elmondható: a Pfizer vakcina ún. GMT értéke felnőttek esetén 399, időseknél 255. A kínai vakcinánál felnőttek esetén ugyanez az érték 200-220 közötti, míg időseknél csak 100-110. Fontos: az antitestek száma nem egyenlő az immunválasz eredményességével, mégis fontos mutató.

Fentiek alapján egyszerűen érthetetlen, hogy miért az időseket oltják tömegesen kínai vakcinával és miért a rendőröket és minisztériumi dolgozókat, focistákat, sportolókat Pfizerrel. Az ügyben kérdéssel fordultam Müller Cecíliához, persze majd kivárja a 14 napot, akkor meghosszabbítja 45 nappal , amit újra meghosszabbít majd 45 nappal. Fontos: aki teheti, oltassa be magát! Oltás után viszont ugyanúgy tartsa be az óvintézkedéseket, mint eddig! Egyrészt a teljes védettség a 2. oltás után több héttel következik be csak és a kínai vakcina esetén a hatékonyságot illetően sok kérdés van, különösen idősek esetén. Nemzeti katasztrófa kellős közepén állunk, nagyon vigyázzanak magukra, aki teheti, maradjon otthon!

További dokumentációk megtekinthetők a politikus Facebook-oldalán.

Kapcsolódó cikkek