Több tonnányi hulladékot emeltek ki a Tiszából és hasznosítanak újra

Megosztás

Az elmúlt hetekben 22 tonna hulladékot emeltek ki a Tiszából a folyó felső szakaszán, majd dolgoztak fel, ebből több mint 7 tonnányit újrahasznosítanak – írja a hu.euronews.com a PET Kupa szervezőinek bejelentése nyomán.

A közlemény szerint az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság hatodszor vetette be a magyar fejlesztésű vásárosnaményi gépsort, amellyel a Tisza sodrásával érkező teljes hulladékmennyiség háromnegyedét sikerült megfogni.

A PET Kupa hulladékkezelő csapata 7,1 tonna hulladékot válogatott anyagfajtákra, csak PET-palackból hozzávetőlegesen több mint 300 ezret tömörítettek és báláztak be újrahasznosításra.

A PET Kupa akciócsoportja a kitermelt és szétválasztott szervetlen anyagokat válogatta tovább különböző anyagfajtákra: a mérlege 3,3 tonna üveg, 160 kilogramm fém és 3,8 tonna műanyag, olyan újrahasznosítható anyag, ami visszakerül a körforgásba.

Ha a járványügyi intézkedések engedik, a PET Kupa idén nyáron a hagyományos felső-tiszai nagy futam mellett két kisebb hulladékgyűjtő versenyt is rendez: nyár elején a Tisza-tavon, ősszel pedig a Bodrogon.

További részletek az Euronews magyar oldalának cikkében, de érdemes a PET Kupa Facebook-oldalát is böngészni.

Kapcsolódó cikkek