Rövidesen megújul az egyik miskolci játszótér

Megosztás

A beruházást nagyrészt EU-s forrásból finanszírozzák, a munkálatok pedig hamarosan el is kezdődnek az Aba utcai játszótéren.

Teljesen felújítják az Aba utcai játszóteret a Győri kapuban, a területet hétfőn adták át a kivitelezőnek.  Simon Gábor önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, a fejlesztésre már nagy szükség volt, hiszen Miskolcon a korábbi években elmaradt a játszóeszközök karbantartása, a játszóterek korszerűsítése. Erről a Minap.hu számolt be.

– A Nagy-Miskolc program egyik fontos eleme, a városi közterületek fejlesztése és karbantartása. Ebben az évben ugyan erre a feladatra is kevesebb forrást tudunk felhasználni, de ennek ellenére is törekszünk arra, hogy hatékonyan végezhessük a munkát. A városi játszóeszközöket az elmúlt években felmérettük, és nem volt túl szívderítő a kép, amit mutatott: rengeteg még az elavult, hetvenes években telepített eszköz, a karbantartás hiánya miatt pedig sok balesetveszélyes játékot le is kellett bontani – mondta Simon Gábor.

Éppen ezért öröm – folytatta –, hogy a Győri kapuban most mégis létesülhet egy. „Az új játszótér mintegy tizenötmillió forintból valósulhat meg, melynek nagyobb része uniós forrás. A beruházás során többek között új rugós eszközöket, új várat, és új, háromállásos hintát is telepítenek majd és a mostani szabályoknak megfelelő ütéscsillapító réteg is lesz a játékok körül” – mondta az önkormányzati képviselő. 

A szülőket is komfortosabb körülmények várják majd: a mostani öreg padok helyére újakat telepítenek, melyek mellett már asztal is lesz. Simon Gábor hozzátette: nem ez lesz az egyetlen új játszótér Miskolcon, a Győri kapuihoz hasonló létesítmény épülhet majd rövidesen Diósgyőrben is.

Örökbefogadókat várnak

A képviselő emlékeztetett, mivel az elmaradt karbantartások miatt óvodaudvarokon található játszóeszközök nagyobb része is balesetveszélyes volt, ezeket szintén lebontották tavaly. „Ezek pótlására korábban programot indítottunk, „Fogadj örökbe egy óvodaudvart!” címmel. Ennek keretében magánszemélyeket és cégeket biztatunk arra, segítsék, hogy a miskolci gyerekek biztonságos körülmények között tölthessék szabadidejüket az óvodákban. Az akció az elmúlt időszakban nagyon sikeres volt, bízunk benne, hogy a jövőben is sokan csatlakoznak hozzá és még több óvoda udvara tud majd ennek keretében megújulni” – zárta a képviselő. 

Hozzászólások

Related posts