Megint az ügyeskedők – biztonsági őrnek öltöztetett nézők előtt zajlott a magyarországi focimeccs

Megosztás

Hivatalosan ugye nézőt nem engedhetett be a klub, ám próbálták azzal kijátszani, hogy mindegyikük kapott Security-feliratú mellényt a belépéskor. Hamarosan fény derült a turpisságra, márpedig ez nagyon súlyos vétség.

A járványügyi szabályokat megsértve, nézők előtt fogadta ellenfelét a pomázi focicsapat február 27-én – írta meg egy néző pénteken az RTL Klub Fókusz című műsorának.

A stáb március 6-án rejtett kamerával látogatott el Pomázra a Szentendre elleni megye II.-es meccsre, ahol rögtön a belépés után narancssárga “Security” feliratú láthatósági mellényt kaptak a stábtagok.

A pálya közelébe érve azt tapasztalták, hogy nagyjából ötven szurkoló szintén viseli a mellényt, közülük egyszerre 20-25-en a pálya melletti büfében tartózkodtak, ahol alkoholt is ittak. Ezt a jelenlegi korlátozások mellett nem lehetne megtenni.

Az MLSZ azt közölte a Fókusszal, hogy ha valóban voltak nézők, akkor az nagyon súlyos fegyelmi vétség, és az MLSZ szabályainak kijátszása. A Pest megyei Igazgatóság képviseletében Benkő Tamás azt mondta, hogy ha megérkezik a meccsről a játékvezetői jelentés, eljárást indítanak.

Az a rendezők feladata, hogy a járvány miatt hozott korlátozásokat betartassák, Benkő ugyanakkor azt mondta, hogy a meccsen rendőrök is feltűntek, de a bírók tudomása szerint nem intézkedtek.

November 11-e óta csak zárt kapuk mögött lehet sporteseményeket rendezni Magyarországon a koronavírus-járvány miatt. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek